top of page
Twenty Best (15) (Large).JPG

Documentaire fotografie

In mijn documentaire fotografie  spelen tijd en verandering een grote rol. Ik heb mij altijd aangetrokken gevoeld tot het dagelijkse leven dat zich op straat afspeelt. Dat wat velen niet vastleggen omdat het 'gewoon' is, maar wat naar verloop van tijd altijd bijzonder wordt. Een thema als 'Zeitgeist' sijpelt door al mijn werk heen. 

Ik werkte en werk aan documentaire projecten over de badplaats Scheveningen, over de stad Den Haag in coronatijd en over tegengeluid en polarisatie in de samenleving sinds het begin van de pandemie. 

Tegengeluid

Nederland in crisistijd

 

Sinds het begin van de pandemie in 2020 fotografeer ik  het tegengeluid in de samenleving. Wat begon met een visuele verkenning van het verzet tegen alle opgelegde coronamaatregelen, groeide langzaam uit tot een langetermijnproject over wantrouwen in de politiek, over de opkomst van complotten en bedreigingen, over armoede en bestaansonzekerheid wanneer de ene crisis de andere opvolgt en over een toegenomen polarisatie in de maatschappij.  

In 2020 exposeerde ik in kunstcentrum 'Stroom' met een foto- en videoproject 'Roaring Twenties', over verzet in coronatijd. Een deel van deze foto's is ook opgenomen in de fotocollectie van het Haags Gemeentearchief en het Haags Historisch Museum.

De foto's die ik sindsdien maak, en waarin ook de boerenprotesten een grote rol hebben, plaats ik in de beeldbank van het ANP (www.anpfoto.nl) of lever ik aan opdrachtgevers die specifiek in  beelden over tegengeluid geïnteresseerd zijn.

IMG_8415_verkleind.jpg
IMG_4864-1_verkleind.jpg
Twenty Best (2) (Large).JPG

Coronacrisis

"Hou je Haags"

In 2020 fotografeerde ik in opdracht van het Haags Historisch Museum en het Haags Gemeentearchief de gevolgen van de coronacrisis in het Haagse straatbeeld (en soms ook achter deuren). Dit leidde uiteindelijk tot een serie van 100 foto's die zijn opgenomen in de collectie van beide organisaties. Lees meer >

Scheveningen

Boek en exposities

Sinds 2016 fotografeer ik de badplaats Scheveningen in alle seizoenen als langlopend documentair fotoproject. Dat leidde in 2018 - het jaar waarin de badplaats 200 jaar bestond - tot de publicatie van het fotoboek 'Scheveningen, badplaats in beeld' en een solo-expositie in de Centrale Bibliotheek van Den Haag. Lees meer >

Studio Uittenbogaart28.jpg
bottom of page