top of page
Reportagefotografie18.jpeg

Documentair & Journalistiek

In mijn documentaire fotografie  spelen tijd en verandering een grote rol. Ik heb mij altijd aangetrokken gevoeld tot het dagelijkse leven dat zich op straat afspeelt. Dat wat velen niet vastleggen omdat het 'gewoon' is, maar wat na verloop van tijd altijd bijzonder wordt. Een thema als 'Zeitgeist' sijpelt door al mijn werk heen.

Ook in mijn fotojournalistieke werk kijk ik naar trends en patronen en probeer ik niet alleen een beslissend moment, maar ook het grotere verhaal vast te leggen. Ik werk graag seriematig en help ook andere fotografen met het maken van sterke series.

Tegengeluid

Nederland in crisistijd

Sinds 2020 fotografeer ik tegengeluid in de samenleving. Wat begon met een visuele verkenning van het verzet tegen alle opgelegde coronamaatregelen, groeide langzaam uit tot een langetermijnproject over wantrouwen in de politiek, polarisatie in de maatschappij en bestaansonzekerheid wanneer de ene crisis de andere opvolgt.  

In 2020 exposeerde ik in kunstcentrum 'Stroom' met een foto- en videoproject 'Roaring Twenties', over verzet in coronatijd. Een deel van deze foto's is ook opgenomen in de fotocollectie van het Haags Gemeentearchief en het Haags Historisch Museum. Het Haags Historisch kocht daarnaast in het najaar van 2023 tien foto's van de marathonblokkade van de A12 door Extinction Rebellion aan.

 

Veel van de documentaire en journalistieke foto's die ik maak plaats ik in de beeldbank van het ANP (www.anpfoto.nl) of lever ik aan opdrachtgevers die specifiek in beelden over tegengeluid geïnteresseerd zijn.

ANP (66).JPG
Twenty Best (2) (Large).JPG

Coronacrisis

"Hou je Haags"

In 2020 fotografeerde ik in opdracht van het Haags Historisch Museum en het Haags Gemeentearchief de gevolgen van de coronacrisis in het Haagse straatbeeld (en soms ook achter deuren). Dit leidde uiteindelijk tot een serie van 100 foto's die zijn opgenomen in de collectie van beide organisaties. Lees meer >

Scheveningen

Boek en exposities

Sinds 2016 fotografeer ik de badplaats Scheveningen in alle seizoenen als langlopend documentair fotoproject. Dat leidde in 2018 - het jaar waarin de badplaats 200 jaar bestond - tot de publicatie van het fotoboek 'Scheveningen, badplaats in beeld' en een solo-expositie in de Centrale Bibliotheek van Den Haag. Lees meer >

Studio Uittenbogaart28.jpg
bottom of page