top of page

Workshop goede series leren maken

Goede series maken is niet makkelijk. Maar wel lonend. Met een goede serie til je je fotografie naar een hoger plan!


Ik help je graag met series maken. Bijvoorbeeld voor je website of omdat je mee wilt doen aan een expositie of fotowedstrijd. Goede series maken is een kunst. Het gaat niet alleen om goede fotografie, maar vooral om goed kunnen selecteren (kill your darlings) en een sterk visueel verhaal kunnen vertellen. Een buitenstaander kijkt vaak objectiever naar jouw eigen werk dan jijzelf.

Hoe ziet een workshop eruit?

Ik vraag je 10x15 prints mee te nemen van een serie/series waar je al mee bezig bent of een thema waar je verdieping in zoekt. Dat kunnen gewoon prints van de Hema of het Kruidvat zijn. Als je ergens online werk hebt staan, zie ik dat ook graag. 

Ik vertel je over diverse soorten series in de fotografie en laat je daar voorbeelden van zien uit fotoboeken, van beroemde en minder beroemde fotografen. Vervolgens gaan we met jouw werk aan de slag!


Duur: 1,5 uur privéles

Locatie: in afstemming

Prijs: € 90,- (incl. btw) 

Iets voor jou? Neem contact op

"I took Sandra’s workshop in March 2022. She is a professional visual storyteller, and a very good teacher. Sandra explained how series can be created in different ways, and opened my eyes on how to see patterns in my photography. This workshop made me reflect on the nature of my photography, and I feel it has brought me closer to defining my own style. Plus, making my first photo series was a very rewarding and fun exercise. I can recommend Sandra's workshop to anyone who wants to take their photography to the next level."

Theodor Balan

"Ik wilde graag vaker series gaan maken en wist niet zo goed hoe ik dat het beste kon aanpakken en waar ik op moest letten. Sandra heeft me hier erg goed mee kunnen helpen! Eerst vertelde ze aan de hand van voorbeelden over de verschillende soorten series die je kan maken en daarna gingen we aan de slag met de door mij meegebrachte foto’s. Het was leerzaam om te zien hoe ze mij met de juiste vragen en haar kijk op de foto’s meenam in het selectieproces. Met haar fijne positieve en rustige manier van werken wist ze de juiste foto’s te kiezen en zo kwam er uit de berg van losse foto’s een samenhangende serie. Ze heeft me zeker geïnspireerd om meer in series te gaan werken!"

Kitty de Jong

Na een uitstekende voordracht van Sandra voor onze fotoclub was ik geïntrigeerd hoe ik mijn beeldmateriaal van het afgelopen jaar in series zou kunnen vertalen. Na een succesvolle eerste les waarbij we drie series van mijn beeldmateriaal samenstelden was ik zo enthousiast dat ik graag ook andere facetten van de fotografie met haar wilde verkennen. Sandra is namelijk van alle markten thuis: we bestuderen het werk van bekende fotografen en ik leer ook veel over beeldverwerking via Lightroom en hoe om te gaan met Instagram.

Het fijne van Sandra is dat zij naast haar vaktechnische kennis van de fotografie veel affiniteit heeft met het artistieke en dit zelf ook toepast in haar Art fotografie. Dit maakt de lessen voor mij extra inspirerend en helpt mij om mijn fotografie naar een hoger plan te tillen.

 

Lutgarde Vanvuchelen

"In de zomer van 2023 heb ik een privé workshop straatfotografie bij Sandra gevolgd.

Ik wilde graag uit mijn 'foto bubbel' komen (kunst en architectuur) en mijn schroom om mensen op straat te fotograferen overwinnen.

Het zijn leuke en zeer leerzame uurtjes geworden, waarbij Sandra mij veel verrassende tips gaf en inspiratie om anders te kijken!"

Martine Kunel

Workshop op maat

Privéworkshop of in kleine groep

 

Op verzoek geef ik ook workshops op maat. Wat jij graag wilt leren staat centraal. Dat kan van alles zijn. Van je camera beter leren kennen tot mensen fotograferen op straat. Van beter leren kijken naar de alledaagse dingen om je heen tot macrofotografie in het bos of park. Ook heb ik veel kennis van Lightroom. Laat me weten waar je je verder in zou willen verdiepen, en ik kijk of ik iets voor je kan betekenen. En als het niet volledig mijn specialiteit is (ik ben een allrounder) dan verwijs ik je door.

Duur: in afstemming

Locatie: in afstemming

Prijs: vanaf € 90,- (incl. btw)

-> Neem contact op

bottom of page