Leer je camera kennen

Privéworkshop op maat voor fotografieliefhebbers

Heb je een mooie spiegelreflex of systeemcamera thuis liggen en gebruik je bijna altijd je smartphone om te fotograferen? Niks mis mee, maar wel een beetje zonde van die aanschaf. In deze workshop laat ik je zien wat voor prachtige mogelijkheden je camera heeft. 

Het merk van je camera maakt niet uit, ik heb met bijna alle merken gefotografeerd en hou ook van fototechniek. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de praktijk!

Wat jij graag wilt leren staat centraal. Bijvoorbeeld portretten maken met een mooie vage achtergrond, of mensen op straat fotograferen. Maar natuurlijk kijken we ook naar diafragma, sluitertijd, iso, lichtmeting en scherpstelling. Dat is de basis van alle fotografie. En niet moeilijk, als je het gewoon goed uitgelegd krijgt.

Mijn missie is het om jou enthousiast te maken voor fotografie! En dat start met een basiskennis van jouw camera. 

Duur: 2 uur (± 1 uur theorie / 1 uur praktijk)

Locatie: in afstemming

Prijs: € 99,- (incl. btw) , met hand-out en feedback op 5 foto's die je achteraf toestuurt. 

Leer goede series te maken

Ben je al wat verder in je fotografie, dan maak je waarschijnlijk wel eens series. Voor jezelf of voor een wedstrijd. Goede series maken is een kunst. Het gaat niet alleen om goede fotografie, maar vooral om goed kunnen selecteren (kill your darlings) en een goed visueel verhaal kunnen vertellen. Ik vind series maken een van de leukste onderdelen van fotografie en ik ben er goed in*

Vandaar dat ik mijn kennis graag met je deel!

Duur: 1 uur 

Locatie: in afstemming

Prijs: € 60,- (incl. btw) 

*Met de allereerste serie die ik maakte (zie hier rechts, getiteld 'Dutch Masters') belandde ik gelijk in de top-10 van een prestigieuze fotowedstrijd. Ook haalde één van mijn series de shortlist van de Zilveren Camera.